Artigos

L’escena catalana: Balanç d’una dècada (2000-2010). Deu anys de circ a Catalunya (pdf)

JANÉ, Jordi. L’escena catalana: Balanç d’una dècada (2000-2010). Deu anys de circ a Catalunya. Estudis escènics: quaderns de l’Institut del Teatre. Barcelona (Espanha), 2011, Núm. 38, p. 165-77.

Organització
Després de tres dècades de marginalitat i dispersió del sector, el 2005 l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC, fundada el 2004) inicia converses amb el nou departament de Cultura per consensuar el Pla Integral de Circ que, presentat ofi cialment el març del 2008, s’estructura en 4 grans eixos: Formació, Creació i producció, Circuits d’exhibició i Marcs fi scal i laboral.
El Pla Integral de Circ havia de ser un pla de xoc, però ha acabat sent només un document de bones intencions en no disposar de partides pressupostàries per afrontar-ne la complexitat. Es pot consultar a www.apcc.cat/media/upload/pdf//fi le_167.pdf.

Circs itinerants amb carpa
Amb seu fiscal a Catalunya, els circs Raluy, Italiano (Rossi-Deros) i Americano (Faggioni) giren per tot l’Estat espanyol. Altres de no fi ncats al país (Tonelly, Zavatta, Wonderland, etc.) itineren una bona part de l’any per terres catalanes. També gira intermitentment amb carpa el Circ Cric. Escarlata Circus (Jordi Aspa i Bet Miralta) ofereix l’espectacle Devoris causa en una petita vela. També circulen amb carpa el mallorquí Circ Bover (Tià Jordà) i el valencià Circo Gran Fele (Rafael Pla).
Cal lamentar la vida fugaç de dues empreses amb vela: el Circ Còmic Grottesco (Monti & Cia., 2004) i el Circ Ozó (Ricard Panadès, Enrico Tomba i Olegh Mihal, 2008)

CLIQUE AQUI PARA LER ESTE ARTIGO NA ÍNTEGRA

Related posts

O laboratório experimental como instância fundamental de pesquisa: a investigação do modo melodramático de interpretar nos circos-teatros brasileiros (pdf)

circon

Baile de Máscaras – Especial Fim de Ano 2020

Silva

E o palhaço brasileiro? O que é? Parte 1: Graciosos e cômicos nos tempo coloniais (pdf)

circon

Leave a Comment